Op de fiets naar Milaan
Door: HansJuffermans
Blijf op de hoogte en volg Hans
19 Mei 2011 | Frankrijk, Parijs
Vanaf Colmar nog even langs de voeten van de wijngaarden gereden. Het weer was nog prachtig, hoewel er voor de middag regen en onweer was afgegeven. Het werd steeds vlakker en de druivenvelden werden steeds meer afgewisseld met velden waar graan en maïs werden verbouwd. Vlak, vlakker, vlakst werd het. De bergen van de Elzas werden heuvels achter ons. Een beetje onwerkelijk al je richting Zwitserland fietst, Achter ons pakten zich ook reeds de donkere wolken samen. Een stuk van ongeveer 13 km fietsen door een bos volgde. Het was nog warm, maar de noodzaak om door te fietsen werd wel steeds duidelijker. Nog even op een bankje vlak voor het einde van het bos onze lunch genuttigd en verder ging het langs het Canal de Huningue richting Basel. Ook voor ons begon het er steeds onheilspellender uit te zien. Ons tempo ging nog eens extra omhoog, in de hoop de bui voor te blijven. Het was nog ong. 10 km tot Basel. Onze poging de bui voor te blijven mislukte. Uiteindelijk onder een viaduct geschuild om daarna de laatste km’s in de drup af te leggen. Het hotel van vandaag ligt echt een paar meter voor de grens met Zwitserland, de naam Port de France, alle eer aan doend. Hier waren wij rond half 4, de receptie zou pas weer open zijn vanaf 18.00 uur. Dit gaf ons de gelegenheid om op het terras van een café, soms schuilend onder de luifel, de rest van de route in te delen. Wij hebben ong ongeveer 500 km te gaan en willen 2 dagen in Milaan doorbrengen voor vertrek. Dat betekent dat wij vanaf nu nog maar een gemiddelde van 60 km per dag hoeven te fietsen. Reden om vanaf nu dus niet meer elke dag om 9.00 uur stipt op de fiets te zitten. Morgen gaan wij hiermee beginnen. Vanavond in Basel centrum, dit is 5 minuten fietsen van ons hotel, gegeten. De entree in het centrum was voor mij nog een soort déjà vue. Ik herkende de stad van mijn verblijf tijdens de EK voetbal. Leuk! Morgen nog even terug naar het centrum voor een toeristisch rondje en dan een klein stukje verder op.
20 Mei 2011 - 06:37
Angela:
Zo heren en dan nu een tandje lager en genieten het goede leven! Wisten jullie dat je in de omgeving van Milaan ook heel mooi kunt fietsen? Dus mochten jullie toch sneller gaan, geen probleem het is goed toeven in de heuvels rond Milaan en het eten is al la mama!! Doeg.